proizvajalec Tangshan City Meikeduo Food Co.,Ltd.

Lastna blagovna znamka.

K O S T A N J – proces proizvodnje

Kostanj je pripravljen po naravnem postopku z naprednim postopkom z uporabo visokega pritiska in visoke temperature. Kostanj je, za razliko od večine prigrizkov na prodajnih policah, 100 % naraven izdelek, saj je proizveden brez konzervansov, brez dodanega sladkorja, soli ali barvil in dodanih arom. Je prijetnega vonja in dobrega okusa.

Proces:

Kostanj se nabira ročno. Strojno se izloči vse kostanje v lupinah, ki so slabe kvalitete ali poškodovani. Tako prebran kostanj se ponovno ročno sortira in zopet izloči plodove slabe kvalitete. Kostanj v lupinah se 15 minut peče pri temperaturi 100-120 stopinj C.

Sledi lupljenje kostanja. Olupljen kostanj se stehta in sortira v vrečke, ki se zapečatijo. Sledi sterilizacija z visoko temperaturo (120 stopinj C) in visokim pritiskom v posebnih komorah, ohlajanje in pregled kakovosti pred iztovarjanjem iz peči za sterilizacijo. Postopek sterilizacije proizvodu doda bolj okus kuhanega kot pečenega kostanja.

V proizvodnji je največja skrb posvečena kvaliteti, saj v vrečki ne bomo našli niti enega črvivega, plesnivega ali zažganega kostanja.

Sledi sušenje, pakiranje v kartone in skladiščenje proizvoda do natovarjanja na ladjo. Kontrolira se hermetična zaprtost vrečk in sterilizacijski postopek. Na koncu procesa sledi ponovno tehtanje vrečk in organoleptični preizkus.