Ena žlica Floriol sončničnega olja z naravnim vitaminom E vsebuje več kot 45% priporočene dnevne količine vitamina E, ki naj bi jo zaužil odrasel človek.

Vitamin E pomaga pri zaščiti celic pred oksidativnim stresom.

Floriol sončnično olje je primerno tako za kuhanje in praženje, kot tudi za solate in prelive.

Jedilno olje Floriol je vrhunske kakovosti, pridobljeno s postopkom fizikalne rafinacije.

Odlike fizikalno rafiniranega olja so:
• Surova rastlinska olja se rafinirajo s povsem fizikalnimi postopki (kot so npr. filtracija, centrifugiranje, izparevanje), ki pomenijo nežen način obdelave.
• S fizikalnim rafiniranjem se v rastlinskih oljih ohrani njihove koristne snovi, kot so tokoferoli (vitamin E) in steroli.
• Je učinkovitejša od kemijske rafinacije, saj omogoča večji izkoristek surovega olja in je manj škodljiva za okolje.

Da bi v olju dosegli kakovostne parametre jedilnega olja, je neobhodno potrebna rafinacija oz. prečiščevanje. Le-ta je lahko fizikalna ali kemična.
Proizvajalec olja Floriol Bunge v tovarni na Madžarskemv Martfuju uporablja sodobne fizikalne metode rafinacije, ki olje očistijo neželjenih snovi, hkrati pa v njem ohranijo koristne sestavine.